23068
post-template-default,single,single-post,postid-23068,single-format-standard,stockholm-core-2.1,select-theme-ver-6.9,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24936

Gazet van Antwerpen

Monday September 18

Gazet van Antwerpen: “Daktuinen voor vluchtelingen”.

 

(Dutch only)

 

“Het tekort aan groene open ruimte heeft er samen met waterschaarste toe geleid dat de Palestijnse bevolking de band met haar landbouwtradities is kwijtgeraakt’, legt Evi Hellebaut uit. ‘De daktuinen die in samenwerking met Palestijnse gezinnen worden ontworpen en gebouwd, kunnen uitgroeien tot een extra bron van inkomsten en voedsel. Daarnaast kunnen ze een toevluchtsoord worden voor rust en ontspanning in een betonnen omgeving. Greening The Camps helpt ook bij de emancipatie van vrouwen en jongeren, die veel interesse tonen. Niet alleen de leefomgeving wordt verbeterd, de daktuinen sensibiliseren de vluchtelingen ook voor klimaat- en waterproblemen en gezonde voeding.”

 

Enkele weken geleden sprak Evi Hellebaut over Greening The Camps en de crowdfunding campagne. Je kan het volledige artikel lezen via deze link. (Dit artikel verscheen ook op De Standaard)

 

 

No Comments

Post a Comment